Να ψηφίζουν οι ομογενείς ζητά ο Μητσοτάκης με ΦΩΤΟ στο twitter!

Mε αφορμή τις εκλογές-θρίλερ της Αυστρίας

Να ψηφίζουν οι ομογενείς ζητά ο Μητσοτάκης με ΦΩΤΟ στο twitter!

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις εκλογές στην Αυστρία, όπου σημειώθηκε εκλογικό θρίλερ με το προβάδισμα του ακροδεξιού υποψηφίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία, που αναφέρει τα εξής: «Στην Αυστρία η ψήφος των ομογενών ανέτρεψε την ακροδεξιά. Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας λέει όχι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού».

«Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει στάση και να δεχθεί την πρότασή μας για δικαίωμα ψήφου Ελλήνων του εξωτερικού» σχολίασε στο ίδιο tweet.

afstria.jpg

Στην Αυστρία, η νίκη του ανεξάρτητου κ. Βαν Ντερ Λέμπεν, τον οποίο υποστηρίζουν οι οικολόγοι πράσινοι ήρθε μετά την καταμέτρηση εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων στον β' γύρο της διαδικασίας, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή.

Ο 72χρονος καθηγητής Οικονομικών και οικολόγος υποψήφιος κατάφερε να κερδίσει τους Αυστριακούς και να αφήσει πίσω του τον 45χρονο ακροδεξιό υποψήφιο Νόρμπερτ Χόφερ, αποτρέποντας έτσι την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα.

Η μάχη κρίθηκε στις επιστολικές ψήφους, με ποσοστό νίκης 51,9% για τον ανεξάρτητο που υποστηρίχθηκε από το κόμμα των Πρασίνων και 48,1% για τον ακροδεξιό υποψήφιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top