Βλέπει… πρόοδο στο θέμα του χρέους ο Ντάισελμπλουμ

«Νομίζω πως μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία»

Βλέπει… πρόοδο στο θέμα του χρέους ο Ντάισελμπλουμ

​Μετά τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και τις παραινέσεις του Τζακ Λιου προς τους Ευρωπαίους να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος ότι μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι εφικτή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7 στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

«Φέτος ή τον επόμενο χρόνο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι εκείνοι που τάσσονται υπέρ μιας μεγάλης εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους (βλέπε ΔΝΤ) έχουν μετριάσει τη στάση τους, ενώ κι εκείνοι που έχουν πει πως δεν χρειάζεται ελάφρυνση (βλέπε Σόιμπλε) έχουν κάνει λίγα βήματα προς το μέρος της άλλης πλευράς για να μειωθεί το χάσμα που τους χωρίζει.

«Μακροπρόθεσμα, έχουμε αρκετές επιλογές που μπορούμε να εξετάσουμε σε ό,τι αφορά στην λήξη του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top