ΜΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ η Θεοπεφτάτου: «Οι μόνοι που επιβαρύνονται είναι όσοι πίνουν μπύρα και καφέ»

Έβαλε μέσα και όσους καπνίζουν και δικαιολόγησε τις απίστευτες αυξήσεις στους φόρους»

ΜΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ η Θεοπεφτάτου: «Οι μόνοι που επιβαρύνονται είναι όσοι πίνουν μπύρα και καφέ»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Θεοπεφτάτου για τις αυξήσεις στον καφέ, την μπύρα και τα τσιγάρα, υποστηρίζοντας πως οι μόνοι που θα επιβαρυνθούν είναι όσοι καπνίζουν, πίνουν πολύ μπύρα και πολύ καφέ.

«Προσπαθήσαμε το ποσό του ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ κ��ι να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλαδή πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι' αυτό μοιράστηκε. Αντί να αυξηθεί το νερό και το ρεύμα, προσπαθήσαμε να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα για να εξασφαλιστεί το 1,8 δισ. ευρώ», είπε η κυρία Θεοπεφτάτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ που όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αυξάνεται κιόλας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο φόρος θα αλλάξει.

«Η συντριπτική πλειοψηφία θα βλέπει να αλλάζει, θα αυξηθεί στις πολύ μεγάλες περιουσίες», είπε.

«Εκμεταλλευτήκαμε ό,τι περιθώρια είχαμε, ήταν πολύ ασφυκτική η περσινή διαπραγμάτευση. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι μέσα είχαμε γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση, πρώτη φορά ήταν τόσο σκληρή. Θεωρείτε ότι ζούμε σε μία κανονικότητα; Ήταν όλα ωραία και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διέλυσε; Προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε μία κανονικότητα. Μπορεί να γίνονται λάθη, αδυναμίες, αλλά υπάρχει η πολιτική βούληση αγκυλώσεις και λάθη δεκαετιών να μπουν σε μία σειρά. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Να τελειώσουμε με τους θεσμούς, είναι έτοιμα νομοσχέδια με σωστό πρόσημο. Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να μπούμε σε άλλη φάση, να πέσει στην αγορά χρήμα και να μπούμε σε μία κανονικότητα», κατέληξε η κυρία Θεοπεφτάτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top