ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ο Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε συμφωνία στις 24 Μαΐου

Απορρίπτει έμμεσα την πρόταση του ΔΝΤ για το χρέος

​Σπασμένο τηλέφωνο φαίνεται να «παίζουν» πάλι οι δανειστές εις βάρος της Ελλάδας. Μπορεί πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να εμφανιζόταν σίγουρος πως θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Μαϊού, ωστόσο σήμερα Τρίτη, ο ίδιος κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών εκφράζοντας τις αμφιβολίες του σχετικά με την επίτευξη του deal για την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρ��εδρος του Eurogroup, μιλώντας σε ολλανδικό ραδιόφωνο, τόνισε ότι η συμφωνία στις 24 Μαΐου «δεν έχει διασφαλιστεί και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη».

Για το ελληνικό χρέος, ο επικεφαλής του Eurogroup υποστήριξε ότι είναι μακροπρόθεσμο και με πολύ χαμηλά επιτόκια, υποδηλώνοντας ότι τα περιθώρια ελάφρυνσής του είναι οριακά. Με τις δηλώσεις αυτές απαντά επί της ουσίας στην πρόταση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, πρόταση που απορρίπτεται.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ φέρεται να έχει τονίσει ότι η Ελλάδα έχει κάνει κάποια βασικά βήματα προόδου, εννοώντας μάλλον το πολυνομοσχέδιο που η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τετάρτη, με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου, δύο ημέρες π��ιν το κρίσιμο Eurogroup.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ΔΝΤ φαίνεται πως προτείνει το «πάγωμα» της καταβολής δόσεων ή κεφαλαίου έως το 2040 με επιτόκιο 1,5%. Αναφέρει μάλιστα ότι ήδη η πρόταση του Ταμείου βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο ονομαστικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Δείτε επίσης:

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙ��ΕΙΣ: Τι ζητά το ΔΝΤ για να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Φτιάχνουμε χαρτί για να φέρουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top