Μητσοτάκης από Γαλλία: «Δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, αλλά…»

Όσα διαμήνυσε από το Παρίσι ο πρόεδρος της ΝΔ

Μητσοτάκης από Γαλλία: «Δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, αλλά…»

​Την πρόθεσή του να καταψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα για τους έμμεσους φόρους, αλλά να στηρίξει κάποιες άλλες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο και θα ψηφιστεί την Κυριακή, εξέφρασε από το Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 24.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμύτατη κριτική εναντίον του Α. Τσίπρα, λέγοντας:

«Ο Αλέξης Τσίπρας για οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα της μετανάστευσης, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ήταν πολύ αργά. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Ερωτηθείς δε τι διαφορετικό θα έκανε το κόμμα του αν εκλεγόταν ξανά, τη στιγμή που έχει αποτύχει στο παρελθόν, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας».

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί συναντήθηκε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Ε. Μακρόν, ενώ θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό των Ρεπουμπλικανών, Ν. Σαρκοζί και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top