Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει συστημικό κόμμα

«Το συνέδριο πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο και να δώσει απαντήσεις»

​«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει συστημικό κόμμα. Προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ταυτόχρονα να κάνουμε εκείνες τις μεγάλες τομές που είναι στο πρόγραμμα της Αριστεράς», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.
Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, σε περίπου δύο εβδομάδες, θα οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη για το συνέδριο. Η προετοιμασία των θέσεων και του καταστατικού έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε ο κ. Ρήγας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με την κοινωνική του αποδοχή».
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής υπογραμμίζει επίσης ότι το επικείμενο συνέδριο πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο και να δώσει μεγάλες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει έως τώρα, ενός κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που βρίσκεται στην κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει στραμμένο το βλέμμα της όλη η προοδευτική Ευρώπη, ελπίζοντας να πετύχει αυτό το εγχείρημα», υποστήριξε ο κ. Ρήγας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη σοσιαλδημοκρατία δήλωσε ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε επιβολή ��ου ακραίου νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο είχαν ενταχθεί και μεγάλα κομμάτια της Σοσιαλδημοκρατίας».
Ανέφερε πάντως ότι «η κρίση στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική πια, υπάρχει η προσφυγική κρίση και η κρίση ασφάλειας». Αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις να επανέλθει η Ευρώπη στον βασικό πυρήνα των αξιών της, και «σε αυτή την κατεύθυνση όσοι αντιλαμβάνονται το διαφορετικό δρόμο που πρέπει να ακ��λουθήσει η Ευρώπη, μπορούν και θα είναι σύμμαχοι σε αυτή τη προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top