Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία

Δείτε τι είπε στην συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο φαύλος κύκλος τελειώνει». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός κατά τη συνεδρίαση υπήρξε συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα και μόλις ψηφιστεί ο μηχανισμός θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης.

«Ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων έρχεται να καλύψει τις διαφορές που έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, εξηγώντας ότι «ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται σε ετήσια βάση. Τον Απρίλιο του 2017 θα έχουμε τα αποτελέσματα για το έλλειμμα του προηγούμενου 12μήνου. Εάν υπάρξει διαφορά στο πλεόνασμα θα υπάρξει προεδρικό διάταγμα που θα προβλέπει αντίστοιχη μείωση των δαπανών».

Διευκρίνισε πάντως ότι τον Οκτώβριο θα υπάρξει η ακριβής σύνθεση των προϋποθέσεων για να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις 24 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία. «Σήμερα έγινε μία πρώτη συζήτηση για το χρέος και ανταλλάξαμε απόψεις για το θέμα», πρόσθεσε. «Υπήρξε αίσθηση ότι υπάρχει επιθυμία για την επίλυση του χρέους» είπε και πρόσθεσε: «Θα δούμε τι μπορεί να γίνει βραχυπρόθεσμα, δηλαδή άμεσα, μεσοπρόθεσμα, το 2018, και μακροπρόθεσμα, μέχρι την ωρίμανση του χρέους».

«Το ΔΝΤ ήταν ικανοποιημένο από το γεγονός ότι συζητήθηκε το θέμα του χρέους αλλά και με την τριπλή προσέγγιση για το χρέος. Ανέφερε ότι θέλει να συμμετάσχει στη συζήτηση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, «το Ταμείο ξεκαθάρισε πώς δεν είναι ο βέλτιστος μηχανισμός, όμως αναγνώρισε πως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πράξ��ι η Ελλάδα, δεδομένων των νομικών προβλημάτων. Είναι μια διαφορετική απόφαση από αυτή του 2012».

«Είμαστε στη θέση να πούμε ότι είμαστε πολύ κοντά στην εκπλήρωση του στόχου για πλεόνασμα 3,5%», κατέλη��ε ο κ.Τσακαλώτος.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

Δείτε επίσης:

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας - Tηλεφωνική επικοινωνία και με τους πολιτικούς αρχηγούς

Μαξίμου: Χωρίς πρόσθετα μέτρα η αξιολόγηση-Kαθορίζεται συγκεκριμένη διαδικασία για το χρέος

Καλωσορίζει το Eurogroup τα μέτρα στην Ελλάδα–Τις επόμενες μέρες τελειώνει η αξιολόγηση

"Mαχαίρι" σε μισθούς και συντάξεις με προεδρικά διατάγματα συμφωνήθηκε στο Eurogroup!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top