Ελλάς-Γαλλία συμμαχία! «Οι Έλληνες έκαναν όσα τους είχαμε ζητήσει» λέει ο Σαπέν

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες εδώ και ενάμιση χρόνο»

Τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία -όπως είπε- τήρησε τις δεσμεύσεις της, εξέφρασε ο Μισέλ Σαπέν λίγο πριν τη σημαντική συνεδρίαση του Eurogroup.

«Οι Έλληνες έκαναν όλες τις προσπάθειες που τους είχαμε ζητήσει να κάνουν και τίποτε δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση ούτε την ειλικρίνεια ούτε την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Τήρησε τις δεσμεύσεις της» είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε, η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες εδώ και ενάμιση χρόνο για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε βάθος. Ψήφισε και υιοθέτησε μέτρα δημοσιονομικών περικοπών που είναι απολύτως σημαντικά».

Ο Σαπέν κάλεσε το Eurogroup να λάβει τις αποφάσεις που χρειάζεται «για να μεταμορφωθεί κατά κάποιον τρόπο η πραγματική προσπάθεια των Ελλήνων σε όραμα πολλών ετών, που να τους επιτρέπει να επιστρέψουν στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top