Μητσοτάκης: Δεν έχετε τσίπα κύριε Τσίπρα - Είστε ψεύτης - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Στην Βουλή κατά την συζήτηση για το ασφαλιστικό-Πρώτη ανάρτηση:08/05/2016 20:23

Μητσοτάκης: Δεν έχετε τσίπα κύριε Τσίπρα - Είστε ψεύτης - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

​Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει για το νέο ασφαλιστικό που ψηφίζεται απόψε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «κατά συρροή ψεύτη», εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Παρουσιάσατε τη δική σας εικονική πραγματικότητα για την οικονομία. Υπάρχουν ψέματα, ��εγάλα ψέματα και ο κ.Τσίπρας.Δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία ο κ.Τσίπρας. Αναρωτιέμαι ποιον μπορεί να ξανακοιτάξει, με ποιον μπορεί να ξαναμιλήσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το τελευταίο καταφύγιο της δημοκρατίας είναι η ντροπή και όταν αυτή δεν υπάρχει, τότε η παρακμή καλπάζει».

Σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, «η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που περνά. Και κάθε μέρα που παραμένετε στην εξουσία, η Ελλάδα διολισθαίνει».

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μυωπική ιδεοληψία», υποστηρίζοντας ότι «το ασφαλιστικό δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος».

Όπως είπε «το νομοσχέδιο μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν από εδώ και στο εξής. Οι υφιστάμενες κύριες συντάξεις προστατεύονται μόνο μέχρι το 2018. Μετά δεν σας ενδιαφέρει τι θα γίνει, γιατί δεν.... θα είστε στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «το νομοσχέδιο εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες, και κόβει το αφορολόγητο για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων».

«Ένα είναι βέβαιο κύριε Τσίπρα. Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας», τόνισε στην συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τους φόρους που επιβάλλει και εξοντώνουν τους Έλληνες.

«Ό,τι κερδίζει κανείς από το αφορολόγητο, το χάνει από την αύξηση των έμμεσων φόρων. Εμείς, την εισφορά αλληλεγγύης την είχαμε μειώσει κατά 30% και υπήρχε δέσμευση για κατάργησή της στο τέλος του 2016. Εσείς την κάνετε μόνιμη. Αυξάνετε τη φορολόγηση σε συνθήκες ασφυξίας και τεράστιας δυσκολίας εξεύρεσης ρευστότητας και περιμένετε με αυτή την πολιτική να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά .

«Αυξάνετε το φόρο στα μερίσματα. Η αύξηση του φόρου στα μερίσματα, δίνει κίνητρο για ζημιές, όχι για κέρδη. Μειώνετε τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών. Όλοι οι εργαζόμενοι χάνουν 0,5% από την 1η Ιουνίου. Κύριε Τσίπρα δεν μπορείτε καν να αποτρέψετε την καταστροφή που εσείς ο ίδιος προκαλείτε»,συνέχισε στο ίδιο ύφος .

«Τα μέτρα τα οποία ψηφίζουμε σήμερα, είναι ο λογαριασμός της δικής σας καθυστέρησης, ανικανότητας και ιδεοληψίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του με τις δικές του παρεμβάσεις την δεκαετία του 1990 είχε δώσει πολλά χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη «η περικοπή συντάξεων (στο παρελθόν) κατέστη απαραίτητη, γιατί εκτροχιάστηκαν τα δημόσια οικονομικά».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε απευθυνόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πως «κάθε νοικοκυριό στο τέλος του 2016 θα είναι περίπου κατά 5.000€ φτωχότερο σε σχέση με το τι θα συνέβαινε, αν δεν είχατε κυβερνήσει».

«Η πρότασή σας δεν αναδιανέμει πλούτο. Μοιράζει μιζέρια. Δεν δημιουργεί κίνητρα για εργασία. Μας βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα» συνέχισε, τονίζοντας ότι «η ΝΔ έχει ήδη προτείνει μια άλλη πολιτική που βασίζεται στη μείωση των κρατικών δαπανών, στη μείωση των φόρων με σταθερό φορολογικό πλαίσιο».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, του είπε «εσείς κύριε Τσίπρα δεν είστε αριστερός. Οπορτουνιστής είστε που θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα».

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τους φόρους. Θα εφαρμόσουμε άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας να παράγει πλούτο» τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως με το «σκίσιμο» των μνημονίων εξαπάτησε χυδαία το λαό.

«Ο κ.Τσίπρας επενδύει στο διχασμό, ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τα λογικά επιχειρήματα. Ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα από την αντοπολίτευση και μετά» είπε και ζήτησε ΕΚΛΟΓΕΣ.

BIΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top