ΜΠΛΟΚΟ Μαξίμου σε ΔΝΤ: Συζητάμε μόνο τη δική μας ΠΡΟΤΑΣΗ!

Απανωτές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό - Στο τραπέζι και η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα

ΜΠΛΟΚΟ Μαξίμου σε ΔΝΤ: Συζητάμε μόνο τη δική μας ΠΡΟΤΑΣΗ!
Μεταπασχαλινός πυρετός συσκέψεων επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.
Ο πρωθυπουργικός είχε και σήμερα κυβερνητική σύσκεψη, όπου σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου αποτιμήθηκε θετικά το κυβερνητικό έργο.
Η κυβέρνηση απαντά στη σκληρή στάση του ΔΝΤ και επιμένει πως βάση συζήτησης για το θέμα των προληπτικών μέτρων αποτελεί μόνο η ελληνική πρόταση για αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση και ξεκαθαρίζει πως στο μέτωπο του ασφαλιστικού-φορολογικού έχουν τηρηθεί στο απόλυτο οι κόκκινες γραμμές «που τέθηκαν κατά τη σχετική διαπραγμάτευση».
Σε σχέση με την προσφυγική κρίση, πηγές του Μαξίμου σημειώνουν ότι διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση της σχετικής Συμφωνίας με την Ε.Ε. από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και ο πλήρης μηδενισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών κατά τις 6 τελευταίες ημέρες.
Επί τάπητος τέθηκε και η δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και οι εντάσεις στις Οινούσσες, με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει ότι παρακολουθεί το θέμα με προσοχή και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο και να επισημαίνει πως «οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα δε συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top