Κομισιόν: «Εργαζόμαστε καλή τη πίστη για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση»

«Απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις για τα προληπτικά μέτρα»

Κομισιόν: «Εργαζόμαστε καλή τη πίστη για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση»

​«Εργαζόμαστε καλή τη πίστη για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και μοιραζόμαστε την ίδια εκτίμηση με τον Πρόεδρο Τουσκ πως μπορεί να γίνει και άλλη δουλειά στο επίπεδο των υπουργών», σημείωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

«Όντως η σύγκλιση του Eurogroup είναι για την 9η Μαΐου, τη μέρα της Ευρώπης, εμείς ως Κομισιόν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τους άλλους θεσμούς, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ , τον ESM και τα κράτη μέλη πάνω στα εναπομείναντα στοιχεία ενός συνολικού πακέτου, ώστε να εκπληρώσουμε το πνεύμα και γράμμα της συμφωνίας του Ιουλίου. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι συνθήκες υπάρχουν και αυτό το έκανε σαφές και ο Επίτροπος Μοσκοβισί, για να υπάρξει μια συμφωνία», ανέφερε.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ επανέλαβε ότι σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με τα μέτρα του 3% «είμαστε 99% εκεί, όπως είπε ο Επίτροπος». Σε ό,τι αφορά τα εφεδρικά μέτρα και τα μέτρα για το χρέος κατέληξε ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top