ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ τα τηλέφωνα! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ευρώπη για να αποφευχθεί το ναυάγιο

Τι είπαν Τσίπρας – Γιούνκερ

ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ τα τηλέφωνα! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ευρώπη για να αποφευχθεί το ναυάγιο

​Όλες τις ελπίδες σε ένα έκτακτο Eurogroup έχουν εναποθέσει τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετά από την εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις για τα προληπτικά μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε πως το ζήτημα του πακέτου των εφεδρικών μέτρων αναμένεται να συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σημείωσε μάλιστα ότι το ζήτημα αυτό, όπως και το ζήτημα του χρέους ξεπερνάει το επίπεδο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, διευκρινίζει όμως ότι η διαπραγμάτευση για το βασικό πακέτο ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Πάντως ημερομηνία για το έκτακτο Eurogroup δεν έχει ορισθεί και το πότε θα γίνει αναμένεται να αποφασιστεί εντός των επόμενων ωρών.

Πιθανές ημέρες διεξαγωγής είναι η Τρίτη και η Πέμπτη μετά το Πάσχα, χωρίς όμως να αποκλείεται η συνεδρίαση να γίνει και αργότερα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

Στο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων εξελίσσεται ένα ανελέητο παζάρι, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να γίνει τελικά το Eurogroup το συντομότερο δυνατόν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής, ο κ. Γιούνκερ τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω επαφών για να συγκληθεί το Eurogroup.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν στη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα, εξέφρασε απόψεις αντίστοιχες με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε χαρακτηρίσει, χθες, παράλογη και μη δημοκρατική την απαίτηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2018.

Επίσης, είχε δηλώσει ότι η απαίτηση για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων «δεν θα γινόταν αποδεκτή σε καμία δημοκρατία στον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top