Νέα επικοινωνία σήμερα Τσίπρα – Τουσκ για να αρθεί το αδιέξοδο

Συνεχίζεται το παζάρι για να συγκληθεί Eurogroup την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα

Νέα επικοινωνία σήμερα Τσίπρα – Τουσκ για να αρθεί το αδιέξοδο

​Σήμερα το μεσημέρι θα χτυπήσει και πάλι το τηλέφωνο του Α. Τσίπρα και στην άλλη γραμμή θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, ο οποίος και θα τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα που είχαν οι επαφές του τόσο με στελέχη της Κομισιόν, όσο και με στελέχη του Eurogroup για να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να γίνει τελικά το έκτακτο Eurogroup, στο οποίο και θα κριθεί το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Τουσκ είχε ζητήσει ένα 24ωρο, ώστε να πιέσει και ο ίδιος για να συγκληθεί το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν θέλει ν�� ζήσει την περσινή αβεβαιότητα και ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να γίνει το Eurogroup.

Πάντως κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως εάν δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι επαφές Τουσκ, τότε η Αθήνα θα προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των κρατών – μελών της ευρωζώνης, αν και πλέον το χαρτί αυτό έχει καεί μετά και από το άδειασμα τόσο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όσο και του ίδιου του Β. Σόιμπλε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top