Παραιτείται ο Τσίπρας και πάμε σε ΕΚΛΟΓΕΣ; Το ΣΕΝΑΡΙΟ που κερδίζει έδαφος και η... αναδίπλωση!

Σχόλιο της Κ.Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Παραιτείται ο Τσίπρας και πάμε σε ΕΚΛΟΓΕΣ; Το ΣΕΝΑΡΙΟ που κερδίζει έδαφος και η... αναδίπλωση!

​Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων την Μεγάλη Τρίτη και την αναβολή του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και τις Βρυξέλλες να μιλούν για πιθανό έκτακτο Eurogroup την Τρίτη του Πάσχα.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχολίασε πως «για ακόμη μια φορά επιχειρήσαμε πολιτική διαπραγμάτευση, η οποία δυστυχώς δεν μας βγήκε, όπως δεν μας έχει βγει εδώ και 1,5 χρόνο που την παλεύουμε» .

katia-makri-star.jpg
Κάτια Μακρή

«Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη σύνοδο Κορυφής και για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μας παρέπεμψε στο Eurogroup δηλαδή στον Σόιμπλε! Άρα γυρνάμε συνέχεια γύρω γύρω από τον εαυτό μας», πρόσθεσε η κυρία Μακρή, επισημαίνοντας τον υποστηρικτικό ρόλο του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

«Δυστυχώς όμως για εμάς κανείς δεν ακούει πλέον τον Γιούνκερ, γιατί ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν βάζει λεφτά στο ελληνικό πρόγραμμα, οπότε όλες τις αποφάσεις τις παίρνουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή ο Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι «ρεαλιστικά μπροστά μας υπάρχουν δύο σενάρια».

«Ή η κυβέρνηση θα αναζητήσει έναν τρόπο αξιοπρεπούς αναδίπλωσης, δηλαδή από όλα όσα ζητά το ΔΝΤ, θα κερδίσουμε ένα 30% , με το Ταμείο να παίρνει το υπόλοιπο 70%. Μπορεί δηλαδή τα μέτρα να μην πάνε κωδικό-κωδικό, αλλά να προσδιοριστούν μόνο οι "περιοχές" (των μέτρων) και να υπάρξει συμβιβασμός και να κλείσουμε τα επόμενα 24ωρα ή αν δεν γίνει αυτό, πάμε για... ΕΚΛΟΓΕΣ», εξήγησε η κυρία Μακρή.

Όπως είπε η γνωστή δημοσιογράφος, το σενάριο να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και να παραδώσει την εντολή, δεν υπάρχει γιατί ο κύριος Μητσοτάκης με 76 βουλευτές δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η γνωστή δημοσιογράφος ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα παραλάβει καν την εντολή που θα του παραδοθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, αποκλείεται όπως είπε και το σενάριο της οικουμενικής, γιατί αυτό το θέλει μόνο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ωστόσο, η κυρία Μακρή εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η παράταση επίτευξης συμφωνίας, δεν θα μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές.

Δείτε επίσης:

Μαξίμου: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί -Η συμφωνία δεν προβλέπει προληπτική νομοθέτηση

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! -Τι απαντά η κυβέρνηση στο αδιέξοδο-Φουλ επίθεση στο ΔΝΤ

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΑΖΑΡΙ μετά την απόρριψη για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής-ΟΛΟ το ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top