ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Τσακαλώτος; Τι γράφει η Bild

Οργιάζουν οι φήμες για τον υπουργό Οικονομικών

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Τσακαλώτος; Τι γράφει η Bild

​Έτοιμο να παραιτηθεί εμφανίζουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, τα γερμανικά μέσα, ώστε να μην υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild και το πρακτορείο Ntv, ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι του ζητήσουν οι δανειστές και φαίνεται πως η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για τον Έλληνα υπουργό είναι η επιμονή των δανειστών να μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τα 9.090 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα γερμανικά δημοσιεύματα, ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι και επικεφαλής των «53» στον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται διατεθειμένος να παραιτηθεί και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί», σημειώνει το Ntv, ενώ η Bild αναφέρει: «την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».

Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

Όσο για την κατάσταση στα ταμεία της χώρας, σημειώνει πως η κυβέρνηση αναζητά χρήματα και στα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του κράτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top