Η… Μεγάλη Εβδομάδα των αποφάσεων για την ελληνική κυβέρνηση

Προσδοκά ένα έκτακτο Eurogroup για να κλείσει η αξιολόγηση

Η… Μεγάλη Εβδομάδα των αποφάσεων για την ελληνική κυβέρνηση

​Μετά το Eurogroup της Παρασκευής και την θετική δήλωση για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη λήψης αποφάσεων στο ελληνικό ζήτημα, καθώς τα ταμεία είναι και πάλι άδεια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Ελλάδα, να δρομολογήσει αμέσως, μέσα στις επόμενες μέρες σημαντικά βήματα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, προειδοποίησε από το Άμστερνταμ για τον κίνδυνο να στεγνώσουν εντελώς τα ταμεία, καθώς τον Ιούλιο, η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει δάνεια, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία δεν διαθέτει.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ακόμα πως μετά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής, ο�� δανειστές ξεκίνησαν και πάλι τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, επίκεντρο των οποίων είναι το πακέτο των προληπτικών μέτρων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, στο οποίο συμφώνησε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος.

Αν και εφόσον σημειωθεί επαρκής πρόοδος στο θέμα αυτό, τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαία τη λήψη μέτρων για το ελληνικό χρέος τα επόμενα χρόνια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top