Με στόχο την επανίδρυση ξεκινά σήμερα το συνέδριο της ΝΔ

Επενδύει πολλά σε αυτό ο Κ. Μητσοτάκης

Με στόχο την επανίδρυση ξεκινά σήμερα το συνέδριο της ΝΔ

​Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναμένεται να επικυρωθούν και οι ριζικές αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος που προωθεί ο νέος πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει μια σειρά παρεμβάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια, η καλύτερη λειτουργία του κόμματος και η όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών και των πολιτών στις αποφάσεις.

Ανάμεσά σ’ αυτές είναι ο διαχωρισμός κόμματος – κράτους, η καταστατική απαγόρευση δανεισμού της ΝΔ από τις τράπεζες και η υποχρέωση τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Επίσης στο προτεινόμενο καταστατικό δίνεται έμφαση στη συμμετοχή των μελών και των στελεχών στην παραγωγή πολιτικής και έτσι στόχος είναι να δημιουργηθούν μικρότερα και πιο ευέλικτα όργανα, με τακτικές συνεδριάσεις που θα έχουν αποφασιστικό ρόλο.

Επίσης, το συνέδριο θα είναι ετήσιο, με 1.000 αιρετά και μέχρι 1.000 μέλη λόγω ιδιότητας, ενώ η Πολιτική Επιτροπή θα συνεδριάζει ανά τρίμηνο και θα συγκροτείται από 100 αιρετά μέλη, από τα μέλη της ΚΟ, ενώ ex officio θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Θεσπίζεται ακόμα ετήσιος κύκλος, ο οποίος ανοίγει και κλείνει με το Συνέδριο, ώστε να υπάρχει κινητικότητα και διάδραση.

Αναμένεται τέλος να εγκριθεί η πρόταση για πενταετή θητεία του προέδρου και να δημιουργηθεί εθνικό μητρώο υποψηφίων βουλευτών, μιας και ο πρόεδρος θα ζητά τη γνώμη των μελών ανά περιφέρεια, ώστε να διαμορφώνονται με αξιοκρατία τα ψηφοδέλτια.

Το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα με τις ομιλίες του Α. Σαμαρά και του Κ. Μητσοτάκη και κατόπιν θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top