ΞΕΣΠΑ το Μαξίμου κατά του ΔΝΤ! «Εκτεθήκατε και πάλι με τις εκτιμήσεις σας»

«Τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία»

ΞΕΣΠΑ το Μαξίμου κατά του ΔΝΤ! «Εκτεθήκατε και πάλι με τις εκτιμήσεις σας»

​Βολές εναντίον του ΔΝΤ εκτοξεύουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για έλλειμμα ύψους 0,6%.

«Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμα 0,6%», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου και συνεχίζουν:

«Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ».

Σημειώνουν μάλιστα ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους, παρά τα capital controls και την προσφυγική κρίση και ξεσπούν εναντίον του ΔΝΤ και της ΝΔ λέγοντας:

«Τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top