Θα έχουμε πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα; Άλλα λέει η Γεροβασίλη κι άλλα ο Δραγασάκης

Με αφορμή τα extra μέτρα που ζητούν οι δανειστές

Θα έχουμε πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα; Άλλα λέει η Γεροβασίλη κι άλλα ο Δραγασάκης

​Σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα νέα μέτρα-κάβα που ζητούν οι δανειστές. Χαρακτηριστικό του προβληματισμού που υπάρχει είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του Γιάννη Δραγασάκη.

Την Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έστειλε ηχηρή προειδοποίηση τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό για τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, προειδοποιώντας για πολιτικό πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα, στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού. Οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να κλείσει αμέσως η αξιολόγηση.

Λίγες ώρες αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κυρίου Δραγασάκη, απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση (σσ στη λήψη νέων μέτρων) το πρόβλημα θα είναι... οικονομικό.

«Τα συμφωνημένα βήματα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Τότε μόνο θα μπορούσαμε, να δούμε το ενδεχόμενο μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων. Οτιδήποτε άλλο δεν συνιστά στάση σεβασμού έναντι της συμφωνίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε νέα του παρέμβαση πάντως ο Γιάννης Δραγασάκης απέρριψε τα σενάρια εκλογών και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top