Κόντρα Τσακαλώτου με το Ποτάμι: «Υιοθετεί την εκτίμηση του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα»

«Η πολιτική ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας κοστίζει ήδη 15 δις. ευρώ» επισημαίνει το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη

Κόντρα Τσακαλώτου με το Ποτάμι:  «Υιοθετεί την εκτίμηση του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα»
Κόντρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκάλεσε η ανακοίνωση του Ποταμιού για τα επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία φέρεται να ζητούν οι εταίροι, πέραν των 5,4 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν ήδη ζητήσει κατά τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Το Ποτάμι ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιστρέφει από την Ουάσιγκτον με 3,6 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα στις βαλίτσες του.
«Η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα "γεφυρώνεται" με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα. Η νέα "σκληρή διαπραγμάτευση" οδήγησε στο δυσμενέστερο σενάριο» ανέφερε.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση: «Η πολιτική ανικανότητα και η τεχνοκρατική ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κοστίζει εδώ και 15 μήνες πολλά δισεκατομμύρια, που πληρώνουν οι πολίτες σε φόρους και οι επιχειρήσεις με λουκέτα».
«Οι υπουργοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας λένε διαρκώς "δεν είναι αυτό που νομίζετε..."» τονίζει ακόμα το Ποτάμι.
Τσακαλώτος: Θα διαψευστεί το Ποτάμι
Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών, καταλόγισε στο Ποτάμι ότι υιοθετεί τις θέσεις των δανειστών.
«Μπορεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση να έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από το ΔΝΤ για τον δημοσιονομικό στόχο του 2018, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το Ποτάμι. Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του υιοθετεί πλήρως την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.
Ό υπουργός Οικονομικών κάλεσε επίσης το Ποτάμι να περιμένει μέχρι την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι «τα στοιχεία θα το διαψεύσουν».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top