Γεροβασίλη: Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών

Βλέπει σύγκλιση σε όλα σχεδόν τα σημεία με τους εταίρους

Γεροβασίλη:  Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών
«Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών, όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Επένδυση».
Η κ. Γεροβασίλη αποδίδει τα σενάρια στην αντιπολίτευση και υποστηρίζει ότι «σε αυτή την φάση η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για σημεία της περσινής συμφωνίας που προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».
Δηλώνει ακόμα ότι έχει επιτ��υχθεί σύγκλιση σχεδόν σε όλα τα σημεία με τους εταίρους και ότι μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος Μ. Σουλτς και Ρ. Γκουαλτιέρι, «κοινή επιθυμία όλων μας είναι η επίσπευση της αξιολόγησης».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτιμά για το ίδιο ζήτημα ότι θα επιβεβαιωθεί στην πράξη και η δήλωση της προέδρου του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι «το τελευταίο που χρειάζεται είναι καθυστέρηση της αξιολόγησης».
Για το ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αναφέρει μεν ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει μόνη της τα προβλήματα της, αλλά χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την ύπαρξή του ως τεχνικού συμβούλου. Παράλληλα όμως χαρακτηρίζει αποδεδειγμένα «εγκληματική» τη συμμετοχή του στα προγράμματα αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.
Σχετικά με τις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος της οι Α. Σαμαράς και Γ. Κουμουτσάκος, η κ. Γεροβασίλη δηλώνει μεταξύ άλλων: «Απορία ψάλτου βηξ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top