Έφτασε ο Πάπας στη Λέσβο-Στους πρόσφυγες μαζί με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο

Πώς τον υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Πρώτη ανάρτηση 10.14

Έφτασε ο Πάπας στη Λέσβο-Στους πρόσφυγες μαζί με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο
Προσγειώθηκε στις 10.15 π.μ. στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης το αεροπλάνο της Alitalia που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο από τη Ρώμη, για την επίσκεψη ανθρωπιστικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιήσει στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Στον Πάπα έγινε υποδοχή αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης όπου τον καλωσόρισε πρώτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος.
Ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων, του Βατικανού και της Ελλάδας.
papas afixi2.jpg
Τσίπρας: σας καλωσορίζω στο νησί που σήκωσε το βάρος της προσφυγικής κρίσης
«Σας καλωσορίζω στη Λέσβο, το νησί που σήκωσε το βάρος της προσφυγικής κρίσης» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα «υπερήφανος» για την στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες, παρά τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί από τα 6 χρόνια λιτότητας, τη στιγμή που όπως πρόσθεσε, «άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης ύψωναν τείχη».
Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη γενναιόδωρη υποδοχή από τον ελληνικό λαό ενός πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων και δήλωσε ότι θα μεταβεί μαζί με τους «αδελφούς του», όπως τους χαρακτήρισε, Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο, στους πρόσφυγες και θα προσευχηθεί μαζί τους.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση τον Ποντίφικα και ακολούθησε η συνάντησή του με τον κ. Βαρθολομαίο και του κ. Ιερώνυμο, οι οποίοι στις προσφωνήσεις τους εξήραν το ενδιαφέρον του για τους κατατρεγμένους. Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθούν στη συνέχεια το στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια και θα ακολουθήσει γεύμα με νηστίσιμα εδέσματα.
Η επίσκεψη θα συνεχιστεί με επιμνημόσυνη δέηση για τους πρόσφυγες και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα της Μυτιλήνης, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα ύστερα από 15 χρόνια.
Πριν από λίγο ξεκίνησ�� η επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια, όπου οι τρεις προκαθήμενοι έφθασαν μαζί και τους υποδέχθηκε και πάλι ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top