Ντάισελμπλουμ: Δεν βλέπω νέα κρίση γύρω από την Ελλάδα – Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ

Εκτίμησε πως θα τελειώσουμε πριν το καλοκαίρι - «Το Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα για το χρέος»!

Την εκτίμηση πως δεν θα οδηγηθούμε σε μια νέα ελληνική κρίση εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πλησιάζουμε πολύ (σ.σ.: σε συμφωνία) άρα δεν συμφωνώ με όλα αυτά περί κρίσης. Αν συγκεντρωθούμε στο πού βρισκόμαστε, αν προσπαθήσουμε και το πιέσουμε, θα τελειώσουμε πολύ πριν τ�� καλοκαίρι» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup στο CNBC, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας προτού εκταμιευτούν τα χρήματα του νέου προγράμματος διάσωσης.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, είπε όταν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους για το συνταξιοδοτικό, τη φορολογία και τις ιδιωτικοποιήσεις, τότε «θα έρθουμε στο θέμα και θα δούμε τι πρέπει να γίνει, τώρα ή αργότερα».

Όπως διευκρίνισε, η Ευρώπη είναι έτοιμη να ανοίξει το θέμα και σημείωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη: «Νομίζω πως οι Έλληνες καταλαβαίνουν απόλυτα πως η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους Ευρωπαίους εταίρους. Το ΔΝΤ στην πραγματικότητα βοηθ�� την Ελλάδα στο θέμα του χρέους, διότι το ΔΝΤ λέει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα. Το αν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα, πόσο και πότε, θα πρέπει ακόμα να συζητηθεί. Όμως, το ΔΝΤ ουσιαστικά στηρίζει την Ελλάδα σ' αυτό».

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ να συμμετέχει, για να υπάρχει η σωστή ισορροπία και για να υπάρξει η σταθερή ισορροπία που χρειαζόμαστε» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top