Βίτσας: «Μετά τον Πειραιά θα έρθει και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού»

«Γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ, δε θα κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά»

Βίτσας: «Μετά τον Πειραιά θα έρθει και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού»

​Ικανοποιητικός δήλωσε ότι είναι ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για τους Πρόσφυγες, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει αδειάσει ο Πειραιάς και αμέσως μετά προτεραιότητα θα είναι η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.

Επεσήμανε ακόμα πως είναι αδύνατον να πάνε στο Σκαραμαγκά όλοι όσοι βρίσκονται στον Πειραιά, τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στη χώρ��.

Όσον αφορά στις ΜΚΟ και στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευθούν οι πρόσφυγες, ο κ. Βίτσας, διευκρίνισε πως δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά, τονίζοντας πως αρκετές ΜΚΟ, εθελοντές και αλληλέγγυοι προσφέρουν σημαντικό έργο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Αυτό το διάστημα γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ που δρουν στο πεδίο. Μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι “πονηρός” ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top