Παραδοχή-κωλοτούμπα Νίκου Παππά: Υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στην ΕΡΤ!

«Μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού» - Κατέθεσε τροπολογία για μετάταξη στο Δημόσιο

Στην παραδοχή ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στην ΕΡΤ προχώρησε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η εθελοντική μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς να αλλάζει η μισθολογική τους κατάσταση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «υπάρχουν στην ΕΡΤ υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας και έχει διαπιστωθεί ότι θα μπορούσε κάποιο προσωπικό να απασχολη��εί σε άλλες υπηρεσίες».

Όπως ορίζεται, η απόσπαση θα έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ το μισθολογικό κόστος θα καλύπτεται από την ΕΡΤ, εξαιρουμένων των (όποιων) πρόσθετων αποδοχών ή αποζημιώσεων.

«Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στην τροπολογία που κατατέθηκε και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο Δημόσιο» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Έντονες ήταν, ωστόσο, οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για ασαφή κριτήρια μεταφοράς προσωπικού που «αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια», ενώ ζήτησε να μάθει το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ καθώς και το πόσοι έχουν προσληφθεί σε αυτή.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ��δυσσέας Κωνσταντινόπουλος ρώτησε αν οι προσλήψεις αφορούν το υφιστάμενο ή και το μελλοντικό προσωπικό της ΕΡΤ, αφήνοντας αιχμές πως «θα γίνονται προσλήψεις στην ΕΡΤ και από την άλλη πόρτα θα μετατάσσονται», ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς αναρωτήθηκε γιατί δίνονται εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες όταν υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό στην ΕΡΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top