Ένας Ιούλιος με... ουρές στα ΑΤΜ ποτέ δεν είναι αρκετός – Κακά μαντάτα για την αξιολόγηση

Αισιοδοξεί η κυβέρνηση, μυστήριες διαρροές και δηλώσεις απ'τους ξένους

Ένας Ιούλιος με... ουρές στα ΑΤΜ ποτέ δεν είναι αρκετός – Κακά μαντάτα για την αξιολόγηση

​Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να εκφράζει την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο, ωστόσο Ευρωπαίος Αξιωματούχος δηλώνει -σύμφωνα με το Euro Insight του MNI - ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ πολύ μικρές.

Ο ίδιος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας συμπλήρωσε ότι το βρίσκει πιο πιθανό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο.

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δηλώσεις από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η Ελλάδα έχει να λάβει δύσκολες αποφάσεις». Ο ίδιος τόνισε ότι θα ασκήσει πίεση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων για το νέο ελληνικό πακέτο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα αλλά και την πρόσφατη "κόντρα" Ελλάδας – ΔΝΤ.

Η τοποθέτηση πάντως του Ευρωπαίου αξιωματούχου στο MNI έρχεται λίγες ημέρες μετά την διαρροή των διαλόγων του ΔΝΤ στους οποίους ο Πολ Τόμσεν αναφέρει ότι είναι πιθανό οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν έως τον Ιούλιο αν δεν υπάρξει έγκαιρα συμφωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες εκτιμήσεις έκανε την Τετάρτη και η Goldman Sachs, προεξοφλώντας ότι οι συζητήσεις για την αξιολόγηση δεν θα είναι σύντομες, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έως τον Ιούλιο.

Δείτε επίσης:

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ είναι και πάλι ΕΔΩ – Κατηγορούν τον Τσίπρα ο�� Γερμανοί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top