Aπήυδησε το ΠΟΤΑΜΙ - Η κίνηση ΜΑΤ του Θεοδωράκη

Επίθεση στην κυβέρνηση για την φοροκαταιγίδα, το προσφυγικό και το ΔΝΤ

Aπήυδησε το ΠΟΤΑΜΙ - Η κίνηση ΜΑΤ του Θεοδωράκη

​Καμπάνια για τους φόρους ξεκινά το ΠΟΤΑΜΙ την επόμενη εβδομάδα με στόχο «να καταλάβει ο κόσμος ότι οι φόροι που προστίθενται από την κυβέρνηση θα καταστρέψουν την οικονομία».

Μέσω της εκστρατείας που φέρει τον τίτλο «Οι φόροι που μας καταστρέφουν», όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στη συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων «υπάρχει λύση: να κόψουμε σπατάλες, να περιορίσουμε τους "νεκρούς" δημόσιους οργανισμούς».

Σύμφωνα με τον κ.Θεοδωράκη η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, «πρέπει να είναι συνεχής», ενώ διευκρίνισε ότι είναι «άλλο μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και άλλο το ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να κρίνουν αυτό, αλλά δεν μπορούν να κρίνουν το άλλο», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει «μένει μετεξεταστέα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και «πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα. Δεν κατανοώ γιατί δέκα ή είκοσι πρόσφυγες μπορούν να κλείνουν έναν εθνικό δρόμο ή μια σιδηροδρομική γραμμή. Αυτό είναι έξω από τη λογικής της αλληλεγγύης που θα πρέπει να δείχνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους».

Μιλώντας για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, μετά και τις διαρροές του wikileaks, o κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι «θα πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό πως δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι διαχρονικά. Υπάρχουν.... σύμμαχοι ανάλογα με τις στιγμές που ζεις. Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική. Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ έχει δύο αιτήματα τα οποία είναι υπέρ μας. Το ένα είναι ότι πρέπει να γίνει δραστική μείωση του χρέους και το δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «δεν θα πρέπει να τις παίρνουμε τοις μετρητοίς», καθώς «τα αποτελέσματα των δημοσκο��ήσεων βγαίνουν με βάση ένα 50% που απαντά σε αυτές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top