Τελευταία Εξέλιξη: ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στα τέλη κυκλοφορίας - Άγχος και παζάρια στο Χίλτον

Σε καλό δρόμο το ασφαλιστικό, επί τάπητος το φορολογικό

​Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς στο Χίλτον. Στο μενού της συνάντησης, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, είναι ασφαλιστικό και φορολογικό.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Μάρα Ζαχαρέ��, «το ασφαλιστικό είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο έχουμε ανατροπή στα τέλη κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star Σπύρο Δημητρέλη, «η πρόταση που έχει υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα για την φορολογία των αυτοκινήτων αφορά στη συνολική αναμόρφωση της φορολογίας και όχι μόνο αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων που θα πληρώσουν το φθινόπωρο οι φορολογούμενοι για το 2017».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην σημερινή συνάντηση με τους Θεσμούς ανοίγουν ένα ένα τα φορολογικά μέτρα, και γίνεται πρακτικά το παζάρι με την ελληνική πλευρά για παράδειγμα να υποστηρίζει ότι με την αύξηση του φόρου της βενζίνης θα προκύψουν έσοδα 200 εκατ. ευρώ, ενώ η πλευρά των δανειστών μιλά για 100 εκατ. ευρώ.

Στο ασφαλιστικό, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η ελληνική πρόταση είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλουν οι Θεσμοί και μεταδίδουν ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι μπορεί το μέτωπο αυτό να κλείσει σύντομα.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ότι «στόχος είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο συμφωνίας τις επόμενες μέρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την τελική συμφωνία που θα επ��κυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Απριλίου».

Από την ελληνική πλευρά φαίνεται ότι υπάρχει μια αίσθηση βιασύνης, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με όλο το οικονομικό επιτελείο. Οι Θεσμοί απεναντίας εμφανίζονται πιο χαλαροί …

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top