Γεωργιάδης: Αν δεν ήταν αχάριστοι οι Έλληνες θα έπρεπε να δώσουν σε δρόμο το όνομα Παπασταύρου

«Προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο λαό»

​Στο πλευρό του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Ο Α. Γεωργιάδης, ξεσπώντας για την επίθεση που, όπως είπε, δέχεται ο κ. Παπασταύρου, υποστήριξε πως «είναι ένα πρόσωπο που, αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα του είχε και δρόμο με το όνομά του»!

«Έχουμε πέσει να φάμε τον Παπασταύρου, βρήκαμε τον καινούριο στόχο. Βοήθησε την Ελλάδα o Παπασταύρου, προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό. Είναι ένα πρόσωπο που, αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα του είχε και δρόμο με το όνομά του», είπε συγκεκριμένα ο Α. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο Παπασταύρου είναι φίλος μου, συνεργάστηκα μαζί του στην κυβέρνηση Σαμαρά. Κάποιοι πλούσιοι τον επέλεξαν για να μην φαίνονται στην Offshore. O Παπασταύρου, ως τοπ δικηγόρος, είχε πελάτες που τον προσλάμβαναν, είναι ένδειξη των δυνατοτήτων του η παρουσία του στις λίστες, είχε πολύ ισχυρούς πελάτες…Ήταν από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές, δεν μπορούσαν να τον “στριμώξουν”. Αν εναπόκειτο στη δική μου κρίση, θα τον είχα στη διαπραγματευτική ομάδα Ο Τόμσεν δεν μπορούσε να “στριμώξει” τον Παπασταύρ��υ γιατί ήξερε. Αν θέλεις να κάνεις διαπραγμάτευση, ποιον θα έπαιρνες μαζί σου: κάποιον που ξέρει ή κάποιον άλλο»;

Σχολιάζοντας τις διαρροές στο Wikileaks, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο χειρισμός της κυβέρνησης είναι τραγικός και συμπλήρωσε ότι δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο από τη διαρροή.

«Ό,τι έλεγε ο Τόμσεν από το ‘10 τα είδα και τα διάβασα και στη διαρροή. Όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέγραφαν τα μνημόνια, υπό πίεση αγάπης για το μνημόνιο υπέγραφαν ή γιατί θα κατέρρεε η χώρα; Τώρα μάθαμε ότι το ΔΝΤ μας εκβιάζει για να μας δώσει τα λεφτά;», αναρωτήθηκε.

Άφησε επίσης αιχμές ότι στη διαρροή εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες.

«Οι άνθρωποι καταγράφουν τα πάντα, δεν είναι ωραίο αυτό. Έπρεπε να το έχει κόψει από το ��ρώτο δευτερόλεπτο. Ο κ. Ρουμπάτης παρακολουθεί συνέχεια τα τηλέφωνά μας. Λέμε να μιλάμε μέσω Viber που δεν καταγράφεται. Ξεκίνησε με τον Βαρουφάκη, που κατέγραφε το Eurogroup. Αν οι ξένοι κρίνουν ότι δεν μπορούν να μιλούν με τον Πρωθυπουργό γιατί θα διαρρεύσει, δεν θα του μιλάει κανένας και αυτό είναι ζημιά για την Ελλάδα και όχι για τον Τσίπρα», είπε.

«Να δεχτώ ότι έχει αποφασίσει η Ελλάδα να τσακωθεί με το ΔΝΤ. Πριν στείλεις την επιστολή στην Λαγκάρντ, δεν έχεις εξασφαλίσει ότι έχεις δύο συμμάχους; Την επομένη τον έκανε ρεζίλι των σκυλιών η Λαγκάρντ…Η Λαγκάρντ είναι διεθνής παίκτης. Όταν το ΔΝΤ προσβάλλει με τέτοιο ιταμό τρόπο, προσβάλλεται όχι ο πρωθυπουργός αλλά η Ελλάδα. Μετά από τρεις μέρες και αφού έκανε όσα έκανε ο Τσίπρας, στην διαπραγμάτευση η Ελλάδα είναι ισχυρότερη ή πιο αδύναμη; Η Λαγκάρντ μας εξευτέλισε, ο Σόιμπλε μας εξευτέλισε χειρότερα, η Κομισιόν μας άδειασε και σήμερα και οι ΗΠΑ μας άδειασαν», συνέχισε ο Α. Γεωργιάδης και κατέληξε:

«Δεν τους λυπάμαι. Δεν θα κάτσω να τους μιλάω με ευγένεια. Δεν χαίρομαι με τα στραβοπατήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να κλείσει η αξιολόγηση με το σωστό μείγμα πολιτικής, αυτό γίνεται, αν δεν είχαμε τον Τσίπρα Πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας προτιμά να σώσει τον εαυτό του και το κόμμα του, προτιμά να αυξήσει τους φόρους για να μην πειράξει την εκλογική του πελατεία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top