Σύγκρουση σε 4 μέτωπα κυβέρνησης με ΝΔ

Αφορμή το αίτημα για εκλογές από την αξιωματική αντιπολίτευση

Σύγκρουση σε 4 μέτωπα κυβέρνησης με ΝΔ
Φούντωσε η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία με φόντο το αίτημα για πρόωρες εκλογές.
Η κυβέρνηση ταυτίζει το αίτημα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας με την προσπάθεια συμφερόντων, όπως υποστηρίζει, για να μην νομοθετηθούν μέτρα διαφάνειας.
Για πυροτέχνημα και κυβέρνηση τετραετίας μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ υπουργοί όπως ο Πάνος Σκουρλέτης δεν αποκλείουν να σηκώσει η κυβέρνηση το γάντι. Η ΝΔ δηλώνει ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη και οι εκλογές είναι κοινωνικό αίτημα.
Ο καυγάς έχει φουντώσει σε 4 μεγάλα μέτωπα:
1.Η κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα για εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, κόντρα στην εξεταστική επιτροπή που πρότεινε η ΝΔ για το τρίτο Μνημόνιο και τα capital control.
2.Την ίδια ώρα, η κάθε πλευρά προσπαθεί να χρεώσει στην άλλη τους κατηγορούμενους για υποθέσεις εκβιασμού. Η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από τη ΝΔ για τα τιμολόγια που έχουν δημοσιοποιηθεί ενώ η Νέα Δημοκρατία επικαλούμενη επαγγελματικές συνεργασίας των ελεγχομένων, ταυτίζει δύο από αυτούς με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
3. Νέο, μέτωπο άνοιξε με το πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη που η επιτροπή της Βουλής έθεσε στο αρχείο. Νέα Δημοκρατία κι άλλα κόμματα υπαινίσσονται συγκάλυψη.
4. Το σκληρότερο μέτωπο είναι στη Δικαιοσύνη, που εμφανίζει σημάδια διχασμού. Η κυβέρνηση δέχεται πυρά για παρεμβάσεις και ανταποδίδει τα χτυπήματα επικαλούμενη αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top