Συγκλονισμένος ο Τουσκ από τις επιθέσεις – Δάκρυσε η Μογκερίνι

Σχοινάς: Ζούμε ελεύθεροι, μένουμε ασφαλείς

Συγκλονισμένος ο Τουσκ από τις επιθέσεις – Δάκρυσε η Μογκερίνι

«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο Ντόναλντ Τουσκ από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική απειλή σε ολόκληρη την Ευρώπη και για χτυπήματα στην υπηρεσία του μίσους και της βίας.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις βομβιστικές επιθέσεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Zaventem και την ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, που έχουν κοστίσει αρκετές αθώες ζωές και τον τραυματισμό πολλών ακόμα ατόμων. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες, χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης του Βελγίου και του λαού της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει αυτήν την αλληλεγγύη τώρα και θα εκπληρώσει τον ρόλο της για να βοηθήσει τις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη στο σύνολό της, στην απειλή της τρομοκρατίας που όλοι αντιμετωπίζουμε» κατέληξε ο Τουσκ.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανήρτησε μια φωτογραφία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε σύσκεψη με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

δχψ.jpg
«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα. Ζούμε ελεύθεροι, μένουμε ασφαλείς» έγραψε ο κ. Σχοινάς, με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής σε δικό της μήνυμα να ζητά από τον κόσμο να μείνει σπίτι του ή μέσα σε κτίρια.

Σοκ έπαθε και η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία παραχωρούσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, στο Αμάν, όταν έμαθε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

mon2.jpg
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δάκρυσε και δήλωσε ότι είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top