Φώφη καλεί Παπανδρέου και Θεοδωράκη: Ελάτε να κάνουμε κόμμα

Ζητά συνάντηση για το «νέο πόλο εξουσίας»

Φώφη καλεί Παπανδρέου και Θεοδωράκη: Ελάτε να κάνουμε κόμμα

​Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου ζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Όντας απογοητευμένη από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και από τον χώρο της δεξιάς η κυρία Γεννηματά έστειλε στους κκ Θεοδωράκη και Παπανδρέου επιστολές στα πλαίσια της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.

«Πιστεύω ότι είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα. Χωρίς αλαζονεία, καπελώματα, μηχανισμούς, μικρομεγαλισμούς αλλά με αλληλοσεβασμό, προστατεύοντας την ειλικρίνεια των προθέσεων όλων. Να ξεκινήσουμε μαζί μια βαθιά πολιτική διαδικασία στην οποία θα προτάξουμε πρώτα και κυρίαρχα τις προοδευτικές θέσεις και αξίες που μας ενώνουν», τονίζει η κυρία Γεννηματά.

«Στόχος μας επομένως είναι η διαμόρφωση ενός νέου πολυκομματικού, ομόσπονδου φορέα, με διατήρηση της αυτονομίας των υφιστάμενων κομμάτων, και με τελικό σταθμό την εκλογή επικεφαλής από την βάση χωρίς αποκλεισμούς… Πιστεύω ότι πρέπει να προγραμματίσουμε άμεσα μια συνάντηση, για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Να στήσουμε μέτωπα αξιών και θέσεων απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Να τελειώσουμε την εποχή πολυδιάσπα��ης του χώρου μας. Να αναδείξουμε μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο. Είναι ιστορική επιταγή»,καταλήγει.

Δείτε στο αρχείο που ακολουθεί όλη την επιστολή

κομμα.docxκομμα.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top