Τόσκας: «Σε 1-2 εβδομάδες η ομαλοποίηση στην Ειδομένη»

Αποκλείει το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης

Τόσκας: «Σε 1-2 εβδομάδες η ομαλοποίηση στην Ειδομένη»

​Την εκτίμηση ότι σε μία με δύο εβδομάδες θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Ειδομένη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βίαιη επέμβαση για την εκκένωση της περιοχής.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ήδη υπάρχουν κάποιοι πρόσφυγες που γυρνάνε πίσω, αλλά και κάποιοι που το βράδυ πάνε στους καταυλισμούς για να κοιμηθούν και το πρωί επιστρέφουν στην Ειδομένη.

Εξήγησε ακόμα πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πειστούν οι πρόσφυγες πως η βαλκανική οδός έχει κλείσει με ευθύνη χωρών που βρίσκονται στα βόρεια και ότι θα πρέπει να μετακινηθούν στους κοντινούς καταυλισμούς, όπου θα έχουν στοιχειώδη στέγη και τροφή μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση εκεί. Υπάρχει πολύς κόσμος. Εμείς έχουμε υποδομές σε ένα κορδόνι καταυλισμών γύρω στα 15-20 χιλιόμετρα παραπίσω. Μιλάω για Χέρσο, για Πολύκαστρο, για Διαβατά. Πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα. Το 50% είναι γυναίκες και παιδιά. Με βίαιο τρόπο δεν γίνεται και δεν θέλουμε και θα είναι απάνθρωπο», τόνισε ο κ. Τόσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top