Δήλωση-πρόκληση της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών: Τα σύνορα έκλεισαν για πάντα!

«Μόνο ένα τέτοιο μήνυμα θα αποτρέψει τους μετανάστες από το να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης»

Την… παράδοση στις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας συνέχισε η Αυστρία. Αυτή τη φορά, η υπουργός Εσωτερικών της χώρας διαμήνυσε ότι τα σύνορα έκλεισαν για πάντα!

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: η Βαλκανική οδός παραμένει κλειστή, και αυτό για πάντα» τόνισε η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην Die Welt, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα αλλά και της απόφασης των Σκοπίων ��ια κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα όσον αφορά τους μετανάστες.

Σύμφωνα με την Λάιτνερ, μόνο ένα τέτοιο σαφές μήνυμα θα αποτρέψει τους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους αφήνουν πίσω τους πολέμους και κρίσεις στη Μέση Ανατολή και διασχίζουν τη Μεσόγειο από την Τουρκία για να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης.

«Αυτή η συμμαχία λογικής έχει μέχρι τώρα αναπτύξει μια αποφασιστική προσφορά στην διατήρηση της σταθερότητας και τάξης στους ανθρώπους στην Ευρώπη» κατέληξε η Αυστριακής ΥΠΕΣ μιλώντας για τις προαναφερθείσεις βαλκανικές χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top