Δένδιας: Η κυβέρνηση σκηνοθετεί ερωτήσεις κατά του Μητσοτάκη λίγο πριν το συμβούλιο αρχηγών

Επίθεση στον Αλεξιάδη για την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση Νικολόπουλου

Δένδιας: Η κυβέρνηση σκηνοθετεί ερωτήσεις κατά του Μητσοτάκη λίγο πριν το συμβούλιο αρχηγών

​Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, για «σκηνοθετημένη ερώτηση» με στόχο τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, παρεμβαίνοντας επί του Κανονισμού της Βουλής, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Ανεξαρτήτου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών (στην οποία απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης). Στην ερώτηση, μεταξύ αρκετών άλλων ζητημάτων, ο κ. Νικολόπουλος ρωτούσε σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει σύμβαση του δημοσίου με την συγκεκριμένη εταιρεία» η οποία αναφερόταν στην ερώτηση και ότι η ενημέρωση που είχε από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων ήταν ότι δεν έχει σχηματιστεί κάποια σχετική δικογραφία.

Απάντησε επίσης δεν είναι αρμόδιος για θέματα «πόθεν έσχες» που έθεσε ο ερωτών, καθώς πρόκειται για αρμοδιότητα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Αναφέρθηκε όμως στην υπόθεση Παπασταύρου και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.
«Το σύνολο των ερωτημάτων, με εξαίρεση δύο, αφορούν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και όχι τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος παρά ταύτα επέλεξε, ευπειθής και με θυμιατό στο χέρι, να προσέλθει και να απαντήσει, διατυπώνοντας μάλιστα και έναν χαμηλής ποιότητας –θα μου επιτρέψετε την έκφραση- δεκάρικο περί της ηθικής της παρούσης Κυβέρνησης και της αποκαλύψεως των φοροκλεπτών» τόνισε ο κ. Δένδιας.
Ανέφερε ακόμα ότι τα υπόλοιπα δύο ερωτήματα δεν αφορούν καν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αλλά σχετίζονται με δικογραφία και ότι αν απαντούσε κάποιος, θα έπρεπε να ήταν εκεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: « Δεν θα μπω ούτε κατ’ ιδέαν εις τη λογική συζητήσεως επί της προκειμένης ερώτησης. Θέλω να πω απλώς ότι η Κυβέρνηση οφείλει να έχει ελαφρά αιδώ –νεοελληνικά, ντροπή- και να κοκκινίζει, διότι τη στιγμή που σε μία ώρα θα υπάρχει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για μείζον εθνικό θέμα, στο οποίο ζητά συναίνεση της Αντιπολίτευσης, έρχεται εδώ και σκηνοθετεί συζητήσεις επί ερωτήσεων αυτού του τύπου» .
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top