Το ΔΝΤ απαντά στον Τσακαλώτο: Ζητάμε ό,τι προβλέπει η συμφωνία - Θέλουμε νέα μέτρα 9 δισ!

Για αξιολόγηση: Έχουν υπερφιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους ΕΕ και Ελλάδα - Υπάρχει δημοσιονομικό κενό 4-5%! - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ

Το ΔΝΤ απαντά στον Τσακαλώτο: Ζητάμε ό,τι προβλέπει η συμφωνία - Θέλουμε νέα μέτρα 9 δισ!

«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού» είναι η απάντηση που δίνει το ΔΝΤ -δια στόματος Τζέρι Ράις- στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στα περί πιέσεων από το Ταμείο για μειώσεις στις συντάξεις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, τόνισε πως στις Βρυξέλλες σημειώθηκε καλή πρόοδος στις συνομιλίες, παρουσία του Πολ Τόμσεν και πρόσθεσε: «Θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια συντομότερα από το αναμενόμενο αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία».

«Συμμεριζόμαστε την αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και να την κάνουμε σωστά» υπογράμμισε ο Ράις, ο οποίος άφησε και αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΕ για την αξιολόγηση: «Η ΕΕ και η Αθήνα έχουν θέσει από τον περασμένο Αύγουστο υπερφιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, συνεχίζει -κατά το Ταμείο- να υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης του 4 με 5% του ΑΕΠ, που καθιστά δύσκολη την επίτευξη των στόχων. Αυτό σημαίνει νέα μέτρα ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το κενό! «Εμείς επιζητούμε ΡΕΑΛΙΣΜΟ στην δημοσιονομική προσαρμογή» τόνισε ο Ράις.

Ο ίδιος επεσήμανε με νόημα πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις και ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί η Λαγκάρντ να διαφοροποιείται από τις απόψεις τον τεχνοκρατών».

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό, ο Ράις σημείωσε πως στην Ουάσινγκτον είναι γνώστες του μεγέθους της ανθρωπιστικής κρίσης και επεσήμανε πως «εκφράζουμε την συμπάθεια και τη συμπαράστασή μας στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top