Μουζάλας: «Δεν γνωρίζω πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα»

«Τα σχέδιά μας είναι βάσει του χειρότερου σεναρίου»

Μουζάλας: «Δεν γνωρίζω πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα»

​Διευκρινήσεις για τις χθεσινές του δηλώσεις ότι η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, εκτίμησε όμως ότι «θα είναι πολύ λιγότεροι από τις 150.000 που ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Ν. Κοτζιάς» και ότι το πρόβλημα θα είναι διαχειρίσιμο.

«Οι πρόσφυγες θα μείνουν στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης για όσο χρόνο χρειάζεται. Ο σχεδιασμός γίνεται σαν να είναι κλειστό το σύνορο», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτό μας βάζει σε μια άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης».

Αποκάλυψε ακόμα ότι υπάρχει ένας ακόμα σχεδιασμός για χώρους με πολύ καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες, ώστε να μένουν όσο χρειαστεί μέχρι τη μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη.

Επεσήμανε ότι η ροή των προσφύγων θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, αλλά θα μειωθεί, με βάση τη διεθνή εμπειρία, ενώ μιλώντας ως επιστήμονας σημείωσε πως είναι επιστημονι��ή αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top