«Σε αδιέξοδο Αθήνα και δανειστές» λέει το Bloomberg

«Η καθυστέρηση έρχεται να προστεθεί στα διογκούμενα προβλήματα της Ελλάδας»

«Σε αδιέξοδο Αθήνα και δανειστές» λέει το Bloomberg

«Σε αδιέξοδο σχετικά με τους όρους βάσει των οποίων θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση των δανείων βρίσκονται οι πιστωτές της Ελλάδας» τονίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, επισημαίνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «κούνησε το δάκτυλο» στο ΔΝΤ για μία ακόμη καθυστέρηση στην αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο, οι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν χθες το πώς η Ελλάδα μπορεί να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

«Το ΔΝΤ είχε πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις για την οικονομία της Ελλάδας απ' ό,τι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του και αμφισβητεί ότι οι προτάσεις του Τσίπρα θα είναι βιώσιμες» εξήγησαν οι πηγές του Bloomberg.

Όπως τονίζει το Bloomberg, η καθυστέρηση αυτή έρχεται να προστεθεί στα διογκούμενα προβλήματα της Ελλάδας, καθώς η αποτυχία της Ευρώπης να συγκρατήσει τη ροή των προσφύγων απειλεί να εγκλωβίσει χιλιάδες μετανάστες στη χώρα, προκαλώντας πιθανώς μια ανθρωπιστική κρίση.

«Προκειμένου να απελευθερώσει περισσότερη βοήθεια από το πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, η Ελλάδα και οι πιστωτές πρέπει να συμφωνήσουν σε δημοσιονομικές, φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που θα πετύχουν τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος» τονίζει το πρακτορείο στο δημοσίευμά του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλη πηγή του Bloomberg, μια ξεχωριστή συνάντηση στην Φρανκφούρτη την Κυριακή μεταξύ αξιωματούχων που εκπροσωπούν τους θεσμούς έληξε χωρίς να επέλθει συναίνεση.

«Η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πόση εμπιστοσύνη έχει η κάθε πλευρά στους Έλληνες και στην ικανότητά τους να συγκεντρώσουν και να αποταμιεύσουν» τονίζει ο αναλυτής της Eurasia Group, Μουιτάμπα Ραχμάν.

«Τελικά, πιστεύουμε ότι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι θα χρειαστεί να έλθουν πιο κοντά στην θέση του ΔΝΤ» καταλήγει ο ίδιος.

φφ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top