Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση έχει βάσιμη αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν οι θεσμοί»

«Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες η συνάντηση με τους αγρότες»

Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση έχει βάσιμη αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν οι θεσμοί»

​«Η κυβέρνηση έχει τη βάσιμη αισιοδοξία ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας πως δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη χώρα, όσοι αμφισβητούν τη συμφωνία του 2015.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να πάει ούτε μισό βήμα πέρα από αυτή. Τηρούμε τη συμφωνία, γεγονός που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των εταίρων και ταυτόχρονα θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των ασθενέστερων», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

«Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση με τους αγρότες»

Όσον αφορά στο αγροτικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε το κάλεσμα της κυβέρνησης προς τους αγρότες, να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Τόνισε ακόμα πως το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι ήδη η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Το μήνυμα που θα στείλει ο Α. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής

«Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν επιλύονται με την περιχαράκωση αλλά με την επιμονή στο στρατηγικό στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Όπως είπε η κα Γεροβασίλη, «η Ελλάδα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής θα τονίσει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε στρατηγικό σταυροδρόμι και οφείλει να αντιμετωπίσει τις προ��λήσεις, οικονομικές, κοινωνικές, και πολιτικές, με όρους ενότητας και αλληλεγγύης».

Ειδικά για το προσφυγικό η Ελλάδα θα ενημερώσει τους εταίρους ότι βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, θα τονίσει όμως ότι αυτό δεν αρκεί, αλλά πρέπει όλοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Επίσης, ο Α. Τσίπρας θα υπογραμμίσει ότι όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εργαστούν για την υλοποίηση της συμφωνίας και να απομονωθούν ακραίες φωνές που μιλούν για κλείσιμο συνόρων και κατακερματισμό του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top