«Καμπανάκι» και από Σταθάκη: Πρέπει να κλείσει σύντομα η πρώτη αξιολόγηση

Υποσχέθηκε ρύθμιση για τα πρόστιμα και τις διώξεις στα μέλη του «Δεν πληρώνω»

«Καμπανάκι» και από Σταθάκη: Πρέπει να κλείσει σύντομα η πρώτη αξιολόγηση

Στη γραμμή… Τσακαλώτου κινείται και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει σύντομα η πρώτη αξιολόγηση.

«Σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης υπάρχουν δύσκολα θέματα όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, εμείς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας, θέλουμε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και χρονικά πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα» είπε ο υπουργός Οικονομίας στο ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο».

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράν ως «ιστορική καμπή μετά την απόφαση για την άρση του εμπάργκο» και πρόσθεσε: «Η επίσκεψη στο οικονομικό της σκέλος αφορούσε την αποκατάσταση της προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν για την Ελλάδα, πριν το εμπάργκο παίρναμε το 25% του πετρελαίου μας, επίσης οι μεταφορές και η επαναφορά της κανονικότητας στις πτήσεις, να ανοίξει το θέμα του τουρισμού και φυσικά οι τεράστιες δυνατότητες με το εμπόριο και τις αμοιβαίες επενδύσεις».

Αναφερόμενος στις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει και θα βάλει τους κανόνες που πρέπει να μπουν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας πως «δεν βοηθάει σε θέματα όπως το θέμα των μέσων ενημέρωσης, πρέπει να μπουν κανόνες, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό».

Για το φορολογικό είπε πως είναι δύσκολο θέμα η ιδέα ότι «ενοποιούνται όλοι οι κανόνες για τους μισθωτούς». Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο για να βρεθούν οι λύσεις που θα είναι και εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές και να μην δημιουργούν άλλες εντάσεις.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας υποσχέθηκε ότι θα γίνει ρύθμιση για το ζήτημα των οικονομικών διώξεων και των προστίμων σε πολίτες του κινήματος κατά των διοδίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top