Βόμβα από δανειστές: Υπάρχει μεγάλο κενό, δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για το ασφαλιστικό!

«Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κρατήσουν μήνες»

Βόμβα από δανειστές: Υπάρχει μεγάλο κενό, δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για το ασφαλιστικό!
Για νέα χρηματοδοτική κρίση ενόψει στην Ελλάδα προειδοποιεί το πρακτορείο ΜΝΙ, το οποίο -επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους- σημειώνει ότι το κενό ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για το ασφαλιστικό είναι μεγάλο!
Την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλούσε για καταστροφή εάν οι συνομιλίες φτάσουν μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, αξιωματούχοι της ευρωζώνης προειδοποίησαν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές μπορεί να πάρουν ακόμη και μήνες, αν δεν συνεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να επιστρέψει το κουαρτέτο στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβει από την Αθήνα συγκεκριμένες προτάσεις, κάτι που -σύμφωνα πάντα με τις πηγές- δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα!
«Οι συνομιλίες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απλά διερευνητικές», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εξηγώντας ότι οι θεσμοί δεν διατύπωσαν συγκεκριμένες απαιτήσεις, καθώς δεν έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία, παρά τις διαρροές από την ελληνική κυβέρνηση για πιθανές αυξήσεις στην φορολόγηση και περικοπές στις συντάξεις.
Μάλιστα, οι πηγές από την ευρωζώνη στέλνουν και μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να πολιτικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση των πιέσεων, δεν θα γίνει ανεκτή από την πλειοψηφία των μελών της ευρωζώνης.
Άλλη πηγή από την ευρωζώνη, επεσήμανε ότι παρά την «καλή θέληση» της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές για ισοδύναμα μέτρα σε περαιτέρω περικοπές στις κύριες συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, «η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να παραδώσει τέτοια μέτρα».
«Πρέπει να γίνει πολλή δουλει��. Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Κρίνοντας από τις συζητήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κρατήσουν μήνες. Δεν βλέπω πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες για την Ελλάδα ως τον Ιούνιο» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top