Βούλτεψη: Εμείς δεν πνίγαμε παιδιά, επί ΣΥΡΙΖΑ πνίγονται-ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ:Ξεπέρασες κάθε όριο

Πολιτικός "τυφώνας" για το προσφυγικό

​Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό…. Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν και αρνούνται να πάνε στις δουλειές τους διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο και την στιγμή που εκατοντάδες ψυχές πνίγονται στο Αιγαίο, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθούν να μαλώνουν για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Την Παρασκευή, μια δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν πνίγονταν παιδιά, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

«Εμείς δεν πνίγαμε παιδιά, ένα ναυάγιο έγινε και πέσατε να μας φάτε», είπε απευθυνόμενη στον Δημήτρη Βέτα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Επί των ημερών σας πνίγονται».

Στη συνέχεια η κα Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πλήρη ανικανότητα» και σχολίασε το πρόγραμμα του για το μεταναστευτικό, όταν ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση.

«Ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε, ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε γενικό προσκλητήριο στους μετανάστες, όταν το προσφυγικό ήταν σε κορύφωση το 2013...», είπε η κα Βούλτεψη, λέγοντας μάλιστα ότι γι' αυτό μεγεθύνθηκε η προσφυγική ροή στη χώρα μας.

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία με ανακοίνωση της έκανε λόγο για "ρατσιστικό παραλήρημα", τονίζοντας ότι ευτυχώς «η ελληνική κοινωνία δεν συμμερίζεται τις ακροδεξιές κορώνες της».

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, στην ΕΡΤ3 ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα το τι συνέβαινε στο Αιγαίο επί κυβερνήσεως Σαμαρά κι έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “ότι επί των ημερών σας πνίγηκαν τα παιδιά”!

Την ίδια στιγμή, η Σ.Βούλτεψη, εν μέσω ρατσιστικού παραληρήματος, εμφάνισε ως... δέλεαρ για τους πρόσφυγες που έρχονται προς την Ευρώπη λόγω του πολέμου στη Συρία το νόμο για την ιθαγένεια που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κ. Βούλτεψη “ανακάλυψε” πως η κορύφωση του πολέμο�� στη Συρία -και, συνεπώς, το κύμα των προσφύγων- συνέβη το 2013 και όχι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περίοδο κατά την οποία σημειώθηκε η έναρξη των βομβαρδισμών της περιοχής από διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις, και που όλα τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών καταδεικνύουν την ενίσχυση των προσφυγικών ροών.

Ωστόσο, η κ. Βούλτεψη έσπευσε να διευκρινίσει ποιο είναι το πραγματικό της πρόβλημα. Ταυτιζόμενη με ολόκληρο το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Ευρώπης που μοναδικό σκοπό έχει να σπρώξει τους πρόσφυγες κάτω από το χαλί, καλλιεργώντας συστηματικά ρατσισμό και ξενοφοβία, η κ. Βούλτεψη είπε πως επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, οι πρόσφυγες κινούνταν προς τη Λαμπεντούζα...

Το ευτύχημα είναι πως η ελλην��κή κοινωνία δεν συμμερίζεται τις ακροδεξιές κορώνες της κ. Βούλτεψη, επιδεικνύοντας μια στάση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που είναι παραδειγματική για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top