Στην Κύπρο σήμερα ο Α. Τσίπρας για την Τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου

Ενέργεια, τουρισμός και μεταφορές στο τραπέζι της συνάντησης

Στην Κύπρο σήμερα ο Α. Τσίπρας για την Τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου

​Στη Λευκωσία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, ο οποίος σήμερα θα συμμετάσχει στην πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και αμέσως μετά στην Τ��ιμερή Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, την πρώτη σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν θέματα ενέργειας, μεταφορών, τουρισμών, υδάτινων πόρων, ενώ μετά το τέλος της θα εκδοθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας, η οποία και θα αναφέρει πώς θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία των τριών χωρών μέχρι και την επόμενη τριμερή που θα γίνει σε έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αρχικά θα γίνει η διμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου, θα ακολουθήσει η διμερής Κύπρου – Ισραήλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η Τριμερής Σύνοδος.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό - κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top