Ντομπρόφσκις: Αρκετά ολοκληρωμένη η πρόταση της Ελλάδας για το ασφαλιστικό

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις» - Οι αιχμές προς την Ελλάδα

Ντομπρόφσκις: Αρκετά ολοκληρωμένη η πρόταση της Ελλάδας για το ασφαλιστικό
«Αρκετά ολοκληρωμένη» χαρακτήρισε την πρόταση της Ελλάδας για το ασφαλιστικό ο Βάλντις Ντομπρόφσκις.
«Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας τίθενται πολλά ζητήματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να καθοριστούν από τις ελληνικές αρχές ποια μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016, το 2017 και το 2018 και να προχωρήσει η χώρα προς ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ.
«Συζητάμε τώρα την εμβέλεια και τη φιλοδοξία» της εν λόγω πρότασης με στόχο να διασφαλιστεί «μακροχρόνια βιωσιμότητα» του συστήματος, προσέθεσε ο ίδιος, ενώ έκανε αναφορά και στις συζητήσεις για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
«Θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις» είπε ο Ντομπρόφσκις, προσθέτοντας με αιχμές: «Ωστόσο δεν μπορούμε να κινηθούμε γρηγορότερα από το ρυθμό με τον οποίο κινούνται οι ελληνικές αρχές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχής εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο.
«Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και ως προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα είναι σε τροχιά εφαρμογής, ότι υπάρχει οικονομική σταθερότητα και ότι θα επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top