Νέα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αβραμόπουλου: Δεν υπάρχει Νότος και Βορράς, αλλά μία ενιαία Ε.Ε.

«Πρέπει να απομακρύνουμε και όχι να τροφοδοτήσουμε τους φόβους»

Νέα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αβραμόπουλου: Δεν υπάρχει Νότος και Βορράς, αλλά μία ενιαία Ε.Ε.

​Συνέντευξη στην εφημερίδα «Il Messaggero» έδωσε ο επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει μια νότια και μια βόρεια Ευρώπη, αλλά μόνον μια Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα» το προσφυγικό, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα λειτουργικά τα hotspot, να ενισχυθεί η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια στην επανεγκατάσταση και στην αύξηση των επαναπατρισμών.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα και την Ιταλία, ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι έζησαν περιόδους μεγάλης μεταναστευτικής πίεσης και θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, διότι καμία χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της.

Για τη Συνθήκη του Σέγκεν, ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι η συνθήκη και η ελευθερία διέλευσης «είναι μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αρνούμαι να κινηθώ βάσει του φόβου, ή να με κάνει να ανακόψω την πορεία μου, ο λαϊκισμός. Ευθύνη μας είναι, ως πολιτικοί, να αντιμετωπίσουμε και να απομακρύνουμε τους φόβους και τις ανησυχίες των πολιτών μας. Και όχι να τα τροφοδοτήσουμε», κατέληξε ο επίτροπος.

Δείτε επίσης:

Στην πρέσα η Ελλάδα – Πρώτο θέμα στις Βρυξέλλες ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top