Η Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της ντυμένες Κρητικόπουλες!

Φωτογραφήθηκαν για το ημερολόγιο του Συλλόγου Ρεθυμνίων

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της ντυμένες Κρητικόπουλες!

Τον αέρα μιας άλλης εποχής μας έφεραν η Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της.

Η βουλευτής της ΝΔ, η Χριστίνα και η Δανάη φόρεσαν την παραδοσιακή κρητική φορεσιά και φωτογραφήθηκαν για το επετειακό λεύκωμα-ημερολόγιο του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», που είναι αφιερωμένο στο ιωβηλαίο των 150 ετών από την Αρκαδική Εθελοθυσία.

κεφ.jpg
Το λεύκωμα αποτελείται από 106 σελίδες με πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό για τις τ��αγικές στιγμές του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, ενώ περιέχει και επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

kalaxora-filioti.jpg
Το λεύκωμα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος υπάρχει μία σειρά κειμένων που αναφέρονται είτε στην ονομασία της Μονής, είτε στην ιστορική στιγμή του ολοκαυτώματος, με σημαντικό χρονολόγιο, αρκετά ποιήματα που δίνουν μία ξεχωριστή δυναμική , αναφορά στους ηγουμένους της Ι. Μονής, στον φιλέλληνα Βίκτωρ Ουγκώ, με εναλλαγές από φωτογραφικό υλικό κειμηλίων της Μονής, όπως ιερά άμφια, επιμανικα, πετραχείλια, ευαγγέλιο, πορσελάνινα πιάτα που δείχνουν τη στιγμή του ολοκαυτωματος, δύο μοναδικούς ζωγραφικούς πίνακες που υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, το ποτήρι του ηγουμένου Γαβριήλ με εγχάρακτα τα αρχικά του κ.ά.

papadakis.jpg
Στο δεύτερο μέρος ξεδιπλώνονται οι δώδεκα μήνες οι οποίοι συνοδεύονται από 12 φωτογραφίες Ρεθυμνίων που είναι ενδεδυμένοι με την αυθεντική κρητική φορεσιά. Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται στο πάνω σημείο της από μία μαντινάδα που σχετίζεται με το Αρκάδι.

koumentakis.jpg
Τα πρόσωπα που φωτογραφήθηκαν για το λεύκωμα -εκτός από την Όλγα Κεφαλογιάννη και τις αδερφές της- είναι ο Γεώργιος Κουμεντάκης μουσικοσυνθέτης, η Δανάη Καλαχώρα – το γένος Φιλιώτη ηθοποιός, η Τασούλα Δρανδάκη Μαρινάκη συμβολαιογράφος, η Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη καθηγήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το μοντέλο και παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης, η Πέπη Μπιρλιρακη Μαμαλάκη αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, η Όλια Σταματάκη επιχειρηματίας, η Κατερίνα Ξεκάλου Ηλιάκη επιχειρηματίας, η Θάλεια Κατσιμπράκη Δομαζάκη επιχειρηματίας, ο Μάνος Πετούσης ηθοποιός και η Μαίρη Κωνσταντουδακη Κιτρομηλίδη, καθηγήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ds-arkadi-2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top