Τι έγινε με πτήση της Aegean και παρενέβη το υπουργείο Δικαιοσύνης

Για ατυχές γεγονός μιλά η αεροπορική εταιρεία

​Το υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασε το επεισόδιο που σημειώθηκε προ ημερών κατά την αναχώρηση προγραμματισμένης πτήσης της Aegean από την Αθήνα προς το Τελ Αβίβ, όταν ισραηλινοί επιβάτες αρνήθηκαν να συνταξιδέψουν με δύο Παλαιστινίους, χαρακτηρίζοντας τους «τρομοκράτες».

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο υπενθύμισε ότι προωθεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Νόμου 3304/2005, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και τ��ν καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις.

«Πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών. Απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού», επεσήμανε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Aegean πάντως έκανε λόγο για "ατυχές" γεγονός τονίζοντας ότι «οι δυο επιβάτες, έπεσαν θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης», ενώ διευκρίνισε ότι ο πιλότος, σκεπτόμενος πως πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των επι��ατών και της πτήσης, ένιωσε υποχρεωμένος να καθυστερήσει την πτήση, να καλέσει την αστυνομία, ώστε να ελεγχθούν οι ταυτότητες και τα χαρτιά των δυο επιβατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top