Νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απ’το υπουργείο Υγείας για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Μιλούν για «συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

​Την ώρα οι γονείς της μικρής Μελίνας περιμένουν απαντήσεις για τον άδικο χαμό του παιδιού τους, που μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση ρουτίνας και βγήκε νεκρό, το υπουργείο Υγείας καταγγέλλει «συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με εντυπωσιοθηρία και αναίτια στοχοποίηση κυβερνητικών στελεχών» με αφορμή την απώλεια της 4χρονης στο Ηράκλειο Κρήτης.

kideia.jpg

Το υπουργείο, αφού επιτίθεται σε "ορισμένα" ΜΜΕ, χωρίς να τα κατονομάζει, διαβεβαιώνει ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης.

«Αδιανόητη και προκλητική η επιμονή ορισμένων μέσων ενημέρωσης να συνεχίζουν να εγκαλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για συγκάλυψη ευθυνών σε ό,τι αφορά το τραγικό περιστατικό του θανάτου της τετράχρονης στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο έχουν προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες (διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, εμπλοκή του ΣΕΥΥΠ) και έχουν διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι θα ��λεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο, χαρακτηρίζοντας «ψευδές» το ότι έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα.

Το υπουργείο υγείας σημειώνει ότι οι υγειονομικοί συντάκτες γνωρίζουν πως το σχετικό Δελτίο Τύπου εστάλη την Τρίτη στις 16.09, δίνοντας αναλυτικές εξηγήσεις για το συμβάν και τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Παράλληλα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η Προκαταρκτική Εξέταση προηγείται της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) η οποία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, εννοείται ότι θα διαταχθεί εφόσον προ��ύψουν ευθύνες από το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να βγει στο τέλος της εβδομάδας.

«Είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με οποιοδήποτε τύπου κριτική ή έλεγχο της εξουσίας αλλά με συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με εντυπωσιοθηρία και αναίτια στοχοποίηση κυβερνητικών στελεχών, με αφορμή το δραματικό γεγονός της απώλειας ενός 4χρονου παιδιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top