Κουτσούμπας σε Παυλόπουλο: Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις»

Κουτσούμπας σε Παυλόπουλο: Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός
Την άποψή του ότι «δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός» , μετέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και αφού προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.
«Είναι από τα ζητήματα που μας απασχολούν και, βεβαίως, θεωρούμε ότι μόνον ο λαός μας μπορεί να δώσει τη λύση μέσα απ'τους αγώνες του. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Τα προβλήματα λύνονται με τη λαϊκή συμμετοχή και φυσικά, να ακουστεί αυτή η φωνή του λαού» πρόσθεσε.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματός του τόσο σε ζητήματα που αφορούν τις εσωτερικές εξελίξεις, όσο και τις γενικότερες διεθνείς εξελίξεις.
O κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και την στάση της Τουρκίας: «Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους».
Την ανησυχία του εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας και για το Κυπριακό. «Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική όχι μόνο της Τουρκίας αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας, ενός, ουσιαστικά, νέου Σχεδίου Ανάν σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας» τόνισε.
ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top