Ο Χατζηδάκης, ο Σταθάκης και ο…χαμαιλέοντας-ΒΙΝΤΕΟ από τον καυγά στη Βουλή

"Άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή στην πολιτική μας" είπε ο Σταθάκης

Ο Χατζηδάκης, ο Σταθάκης και ο…χαμαιλέοντας-ΒΙΝΤΕΟ από τον καυγά στη Βουλή

​Δύο στα δύο για τον Κωστή Χατζηδάκη! Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος την Δευτέρα κοντραρίστηκε με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για τις αποκρατικοποιήσεις και τα «κόκκινα δάνεια», σήμερα Τρίτη είχε έντονη αντιπαράθεση για τα ίδια θέματα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα.

«Θα υπάρξει νομοθεσία πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, η οποία θα προστατεύει κατηγορίες δανειοληπτών με μικρότερα δάνεια», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου που συζητείται, αφορά μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και εξαιρεί εκείνα τα οποία αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν κάτω από 250 υπαλλήλους.

«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή» είπε απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι «υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε». «Προς τι η κριτική;» αναρωτήθηκε.

«Με την πολιτική την οποία ακολουθείτε, δεν αφήνετε περιθώρια για συνεννόηση, γιατί στρεβλώνετε τις θέσεις αντιπάλων και πάτε χωρίς πυξίδα, ενώ δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα» είπε από την πλευρά του ο κ.Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, «κόμμα πολιτικού χαμαιλεοντισμού».

«Σας προτείνω να αλλάξετε σήμα στο κόμμα σας. Να βάλετε τον χαμαιλέοντα» πρόσθεσε.

Ο κ.Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε το νόμο Δένδια στα κόκκινα δάνεια. «Ο υπουργός το παρέκαμψε και είπε πως οι τράπεζες δεν το ήθελαν. Πόσες φορές κάλεσε τις τράπεζες ο υπουργός και τις πίεσε; Εγώ τις έβλεπα μια φορά το μήνα. Οι νόμοι χρειάζονται και πίεση» είπε και πρόσθεσε «είστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι».

«Είχα την εντύπωση ότι είστε λάτρης της ελεύθερης αγοράς», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας, ξεκ��θαρίζοντας ότι στα κόκκινα δάνεια «φτιάχνουμε ένα σκληρό ρυθμιστικό πλαίσιο, για να αποτρέψουμε την ελεύθερη αγορά να δώσει τις δικές της λύσεις».

«Σας άκουσα όμως σήμερα να μην θέλετε καμία αγορά, έχετε συνειδησιακό πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο κ.Σταθάκης, απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη.
Παράλληλα, ο κ.Χατζηδάκης επανερχόμενος στις χθεσινές δηλώσεις Σπίρτζη ότι υπέγραψε την σύμβαση για τα αεροδρόμια με «πόνο ψυχής», αφού υπενθύμισε ότι ο υπουργός έφερε συμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για κύρωση, σχολίασε πως «μας κατακεραύνωσε για συμβάσεις που ο ίδιος έφερε». «Τι να πω; Σουρεαλισμός; Κάφκα; Μόντυ Πάιθονς; Ας μας πουν ποια είναι η κατεύθυνση τους» υπογράμμισε.
ΒΟΥΛΗ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top